Насоки при закупуване на телефони втора ръка

Телефони втора ръка

Животът на съвременния човек изглежда немислим без мобилни телефони, с който да поддържа постоянна връзка със света.

Със създаването на сматфони светът дори още повече се промени, тъй като всеки човек вече има възможност да помести компютъра си в джоба.

Само че закупуването на нов смартфон не е по джоба на всеки, затова все по-често потребителите прибягват до закупуването на такива телефони втора ръка.

Те не само са достатъчно запазени и изпълняват добре всичките си функции, но са и с доста по-достъпни цени, така че притежаването им вече не може да се нарече лукс.

Разбира се при закупуването на мобилни телефони втора ръка трябва да сме внимателни да не закупим нещо, което не си струва парите или не би ни свършило работата, която очакваме, затова следва да спазваме няколко прости правила преди осъществяване на покупката:

Проверете IMEI кода. Този код е уникален за всяко мобилно устройство и се използва за проследяване на крадени апарати. Сравнете този номер и номера на оригиналната му кутия за евентуално несъответствие, което би могло да е предупредилетен сигнал да не го купувате.

Проверете оригиналната бележка от закупуването на апарата, от която ще получите информация откъде е закупен, кога е закупен и колко време остава до изтичане на гаранцията.

Проверете външния вид на апарата. Нормално е по повърхността му да има някои белези от употреба или изтриване, но се уверете, че външните белези на износване не пречат на нормалното функциониране на апарата.

Проверка на функциите: За да избегнете дефектен апарат, проверете звука, говора при обаждане, Bluetooth връзката, WiFi, клавиатурата, изпробвайте камерата и останалите налични функции.

Проверка на батерията: Ако усетите, че батерията бързо пада при работа с апарата, значи в нея има проблем и вероятно ще се наложи скоро да купувате нова. Този факт може да послужи за приспадане от цената, предложена Ви за телефона.

Всички тези насоки ще Ви помогнат по-лесно за изберете желания мобилен телефон втора ръка, без цената му да е за сметка на качеството.

Свързани

Смартфоните и тяхната защита
смартфони на Samsung
Galaxy S3 и Galaxy S4 Mini
Samsung Galaxy A5 и Galaxy J1

Рейтинг
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 глас, средно: 0,00 от 5)
Loading...

Comments are closed.

Цената на доставка е 3,90 лв

Econt