Мелодиите за мобилни телефони

Мелодиите за мобилни телефони

Мелодиите за мобилни телефони съществуват вече повече от десетилетие, като първият така наречен рингтон се появил през 1997 г. във Финландия. Постепенно те се превърнали в съществена част от модерния стил на живот, като от тогава и мобилните апарати, и мелодиите им са се усъвършенствали многократно. Има обаче някои мелодии, счетани за „вечни хитове” сред мелодиите за телефони.

Нека разгледаме някои от тях:

Мелодията на Nokia

Това е основният тон на звънене, включен във всички телефони Nokia, за чиято основа се използва валс, композиран през 19-ти век от Фанциско Тарега. Сигналът на Nokia е най-популярната мелодия сред милиони потребители в цял свят.

Звън, наподобяващ комар

Това е звук с висока честота, създаден за ползване главно от тинейджъри, който да ги подразни. Всъщност звукът е толкова висок, че само младите хора могат да го чуят, понеже все още имат добър слух. С напредване на възрастта високочестотният тон се долавя по-трудно.

Лудата жаба

Тази мелодия е сред доста използваните, тъй като „Досадното нещо” е станало известно по цял свят както по телевизията, така и по интернет.

Морзовият код за смс на Nokia

Тази аларма със сигурност ще добави нещо различно към телефона ви, което да ви оповестява при всяко получаване на СМС.

Класически звън на телефон

Заради необятната колекция от мелодии за телефони, някои потребители предпочитат да изберат простия, класически звук на най-обикновен стационарен телефон.

Мелодията на iPhone

С изобретяването на iPhone, този апарат внесе специфичен мобилен звън, който стана общодостъпен в интернет след създаването му. Тази мелодия звучи като звън от крилата на ангели и е интегрирана в стандартната колекция от мелодии на iPhone.

Мелодията на R2D2

Всеизвестният робот от Междузвездни войни е любимец на феновете на този класически филм и не са малко потребителите, които избират специфичната за този робот мелодия за основно звънене на апарата си.

Свързани

Еволюция на тонове и мелодиите
Мелодии за телефони
Уникална мелодия за телефон

Рейтинг
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 глас, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Comments are closed.

Цената на доставка е 3,90 лв

Econt