От какви материали са направени калъфите за телефони?

калъфите за телефони

На мобилния пазар можете да откриете невероятно разнообразие от калъфи за телефони, като всички те се различават по цвят, дизайн и материали, използвани за направата им. Нека разгледаме някои от най-често използваните материали за калъфи, както и техните качества.

Полиуретанова кожа

Полиуретановата кожа е известна още и като сплит кожа е и вид синтетичен материал. Състои се от кожена подложка, покрита със полиуретанов слой, който запазва новия вид на калъфа и го прави устойчив на прах. Новите полиуретанови калъфи могат да издават химическа миризма, но тя би трябвало да изчезне най-много до седмица. Тези калъфи добре предпазват апарата от удари и драскотини и се предлагат на сравнително ниски цени.

Естествена кожа

Естествената кожа също се използва в направата на калъфи за телефони. Тя се дели на два вида – пълнозърнеста кожа и лицевата част на кожата, като двата материала съществено се различават по качество. И двата вида се използват за направата на калъфи, но пълнозърнестата кожа се счита за най-висококачествен материал, достатъчно силен, устойчив и пропускащ въздух, че да може да издържи на износване, докато лицевата част на кожата е второ качество. Калъфите от естествена кожа предпазвата апарата от удари, драскотини и захабяване и въпреки че са по-скъпи от останалите видове, са по-луксозен и елегантен аксесоар за динамични и модерни хора.

Поликарбонат

Този устойчив материал често е използван за направата на калъфи за телефони, тъй като е неподатлив на чупене и значително намалява вероятността от повреди при изтърване на апарата. Той обаче не е достатъчно устойчив на драскотини, затова обикновено се използва само за вътрешен слой в съчетание с друг материал за по-голяма устойчивост при надраскване.

Микрофибри

Това са синтетични фибри, обикновено използвани за външен слой на калъфите. Понеже се добива по синтетичен начин, този материал може да бъде изработен с определени характеристики, използвани за защитни кейсове, които предпазват апарата най-вече от петна.

Термопластичен полиуретан

Това е термин за полиуретанова пластмаса. Калъфите, направени от този полу-прозрачен материал са много гъвкави и обикновено се огъват без да променят формата си. Такива калъфи са устойчиви на прах, масло, драскотини и изтъркване и могат да бъдат почиствани с вода, което ги прави лесни за поддръжка и дълготрайни.


Свързани

Защо калъфът за телефон е идеален подарък?
Как да изберем подходящия калъф за телефон?
Какви са характеристиките на качествения кейсове?

Рейтинг
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 глас, средно: 0,00 от 5)
Loading...

Comments are closed.

Цената на доставка е 3,90 лв

Econt